KIROPRAKTIKON HOITOPOLKU
HOITOPOLKU
- Varaa aika kiropraktikon alkututkimukseen 90 min.
- Täytä esitetolomake. Tuo se mukaan vastaanotolle.
- Ota mukaan tarvittavat röntgen- ja magneettikuvat tai lausunnot.
- Alkututkimus sisältää: haastattelun, tutkimuksen, löydösten ja diagnoosin läpikäymisen sekä hoitosuunnitelma ehdotuksen.
- Varaa ajat hoitosuunnitelman mukaan netistä tai soittamalla.
- Hoidetaan tilannettasi suunnitelmallisesti perustuen oireisiisi ja tutkimuslöydöksiin.
- Jatko- ja ylläpitohoitoja suosittelen tilanteen mukaan sekä muita tarvittavia hoitomuotoja tai lisätutkimuksia.
1. VARAA AIKA ALKUTUTKIMUKSEEN
Varaa aika kiropraktikon alkututkimukseen netistä tai soittamalla. Alkututkimuksen kesto on 90 min. Jos on sinulla on vaikea löytää sopivaa aikaa, niin ota yhteyttä, pystyn mahdollisesti järjestämään sopivan ajan. Jos sinulla on kysyttävää sinun tilanteestasi, kiropraktikon hoidosta tai muusta, niin ota aina yhteyttä rohkeasti.
2. ESITIETOLOMAKE
Lataa ja tulosta esitietolomake alla olevasta linkistä tai yhteystiedot sivulta ja tuo se mukaasi alkututkimukseen. Lomakkeen löytyy myös huoneeni edestä olevalta pöydältä, joten voit täyttää sen ennen alkututkimusaikaa. Varaa aikaa vähintään 15 min lomakkeen täyttöön.
3. KUVAT JA LAUSUNNOT
Ota mukaan alkututkimukseen olennaiset röntgen- tai magneettikuvat CD:llä ja lausunnot. Lataan kuvat koneelleni ja katson ja analysoin niitä itse ja kerron miten kuvien löydökset saattavat liittyä potilaan ongelmiin. Kuvat saa pyytämällä ykstyisiltä terveysasemilta sekä Turun seudun julkisen puolen kuvat saa alla olevasta linkistä.
4. ALKUTUTKIMUS
Alkututkimuksessa käydään läpi seuraavat asiat:
1. Esitietolomakkeen läpikäynti, sekä syyt miksi potilas on tullut vastaanotolle.
2. Tutkimus. Tutkin oirekohtaisesti asioita seisten, istuen, selinmakuulla ja päinmakuulla käyttäen kiropraktista tutkimusta, ortopedisiä- ja neurologisia testejä ja lihastestausta.
3. Analysoin mahdolliset röntgen- tai magneettikuvat ja katson lausunnot.
4. Kerron potilaalle löydökseni ja diagnoosini. Käytänn usein malleja ja kirjoja havainnollistamaan tilannetta.
5. Ehdotan hoitosuunnitelmaa löydösten ja potilaan oireiden mukaan.
5. VARAA AJAT HOITOSUUNNITELMAN MUKAAN
Varaa kaikki hoitosuunnitelman mukaiset netistä tai soittamalla. Jos alkututkimuksen jälkeen jää aikaa, voidaan aikoja varata myös silloin. Kaikki suunnitellut ajat on hyvä varata heti, koska jälkeenpäin voi olla vaikea saada aikoja sopimaan. Aikoja voi aina muuttaa tai perua myöhemmin.
6. HOITOJEN ALOITTAMINEN
Hoitokäynti etenee usein seuraavasti:
1. Kysyn potilaan oman tuntemuksen (subjektiivinen) oireista, sekä erilaisista kehon toiminnoista ja liikkuvuuksista.
2. Teen lyhyen tutkimuksen missä selvitän potilaan mahdollisia toiminnallisia muutoksia alkutilanteeseen.
3. Hoidan potilasta päivän tilanteen ja löydösten mukaan systemaattisesti.
4. Tarkistan hoidon jälkeen mahdollisia muutoksia oireissa tai toiminnallisuudessa.
5. Annan tarvittaessa lyhyesti ohjeita potilaan tilanteen mukaan.
7. JATKO- JA YLLÄPITOHOIDOT
Alkututkimuksen jälkeen kerron hoitosuunnitelman mistä mielestäni on hyvä lähteä liikkeelle potilaan ogelmien ja tutkimuslöydösten perusteella. Aloitushoitojakson jälkeen ehdotan tarvittaessa hoitoja potilaan tilanteen mukaan. Teen hoitotyötäni suunnitelmallisesti ja systemaattisesti perustuen tutkimuslöydöksiin ja potilaan oireisiin. Osa ongelmista saadaan jo muutamilla hoidoilla eteenpäin, kun taas monet krooniset vaivat voivat tarvita useampia hoitoja säännöllisesti. Jatko- ja ylläpitohoitojen tarvetta osaan arvioida, kun potilaan tilanne on tullut tutummaksi hoitojen edetessä. Tarvittaessa ohjaan muille terapeuteille tai lisätutkimuksiin. Iso osa kiropraktikon laajaa koulutusta on osata arvioida oikeat hoitomuodot.
VARAA AIKA
TAI
OTA YHTEYTTÄ
HOITOSUHDE
Kaikella hoitamisella ja hoitotekniikoilla pitää olla selkeä terapeuttinen tarkoitus, mitä tehdään ja miksi. Tämä perustuu hyvään asiakkaan tutkimiseen ja taustojen kartoitukseen. Hoitosuhde on prosessi, joka tarvitsee molempien osapuolien halua ja sitoutumista saadaksemme parhaan mahdollisen tuloksen ja muutoksen. Mitä tutummaksi potilaan keho ja tilanne tulee hoitajalle, sitä paremmin hän osaa arvioida potilaan tilannetta. Hoitojen aikana usein alkutilanne saattaa tarkentua. Potilaan oma rooli on iso, koska joka päivä meillä kaikilla on 24 tuntia aikaa, jolloin käytämme kehoamme kuormittavasti tai huoltavasti.