KIROPRAKTIKON HOIDOT

KIROPRAKTIKON ALKUTUTKIMUS 90 MIN

Kiropraktikon alkututkimuksesta lähtee hoitaminen liikkeelle. Vain tutkimalla huolellisesti, voidaan ymmärtää potilaan tilanne, kivun syyt ja kehon toiminnalliset ongelmat. Sitten voidaan arvioida tarvittavia hoitoja ja tavoitteet hoidolle. Alkututkimus pitää sisällään haastattelun, potilaan tutkimisen eri asennoissa käyttäen kiropraktista tutkimista, neurologisia- ja ortopedisiatestejä, lihasten- ja liikkuvuuden testausta ja tarvittaessa röntgen- tai magneettikuvien tulkintaa. Tutkimuksen jälkeen käyn potilaan kanssa tilanteen läpi huolellisesti käyttäen kirjoja ja malleja, jotta potilas ymmärtää mahdollisimman hyvin ongelman syyt ja hoidon tavoitteet. Lopuksi suosittelen hoitosuunnitelmaa josta lähdetään liikkeelle.

Valmista reseptiä ei ole olemassa, vaan kaikki lähtee liikkeelle hyvästä alkututkimuksesta
Katso video alkututkimuksesta
Katso video Kiropraktikon 30 min hoidosta

KIROPRAKTIKON HOITO 30 MIN

Perus kiropraktikon hoitoaika on 30 min. Käyn yleensä hoidon aikana läpi seuraavat asiat: Kysyn potilaan tilanteen (subjektiivinen tieto) keskittyen usein oireen laatuun, voimakkuuteen tai muutoksiin liikkuvuuksissa. Tutkin ja tarkistan olennaiset testit ja seuraan mahdollisia muutoksia (objektiivinen tieto). Tutkimuksen pohjalta teen tarvittavat hoidot. Yleensä 30 min ajassa keskityn manipulaatio hoitoon. Lopuksi annan tarvittaessa ohjeita jatkoa varten.

KIROPRAKTIKON HOITO 45 MIN

Suosittelen 45 min hoitoaikaa, jos tarvitaan pidempää aikaa potilaan oireiden, tutkimus löydösten ja hoidon tavoitteiden mukaan. Pidempää aika on hyödyllinen, jos teen kiropraktisen manipulaatiohoidon lisänä pehmytkudos hoitoja, käytän Dry needling akupunktiota, katsomme röntgen- tai magneettikuvia tai aikaa tarvitaan tutkimiseen. Jos potilaalle tulee uusi ongelma on hyvä varata 45 min aika uuden ongelman läpikäymiseen. Muuten hoito etenee kuten 30 min hoidossa.

Katso video kiropraktikon 45 min hoidosta
Katso video kiropraktikon hoitotekniikoista

KIROPRAKTIKON HOITOTEKNIIKOITA

Kiropraktikko on tuki- ja liikuntaelimistön asiantuntija. Kiropraktikko pyrkii hyvän tutkimuksen kautta tekemään olennaisia asioita, jolla saadaan potilaan oireita muutettua paremmaksi tai kehon toiminnallisuutta palautettua paremmaksi. Käyttämäni hoitotekniikoita ovat mm:
– Nikamien ja nivelten kiropraktinen tutkiminen ja manipulaatio
– Dry needling lihasakupunktio
– ART- pehmytkudos tekniikka lihaksille ja ligamenteille
– Opettaminen, neuvominen mallein ja kirjoin
– Röntgen- ja magneettikuvien analysointi

TYÖHISTORIA TUKENA TYÖSSÄNI

Olen ennen Kiropraktikon koulutustani päässyt ohjaamaan ihmisiä mm. liikunnan ja ravitsemuksen parissa. Minulle on kertynyt laajempi näkemys siitä, mitä eri asioita voi ihmisten kehon ongelmien taustalla olla. Osaan näin arvioida potilaan tilannetta laajemmin. Itse keskityn työssäni ensisijaisesti hyvään manuaalisen hoitoon. Annan joitakin liikkuvuusohjeita potilaan tilanteen mukaan. Ohjaan ensisijaisesti fysioterapiaan tai esimerkiksi pilatekseen, joka ohjaa tarvittavia kuntouttavia liikkeitä. Näin potilas saa parasta hoitoa. Koska minulla on pitkä kokemus myös ihmisten liikunnan ohjaamisesta tiedän, että se vaatii riittävästi aikaa ja seurantaa ollakseen oikeasti tuloksellista.

Katso video työhistoriastani


LUE LISÄÄ

Scroll to Top