KIROPRAKTIKON KOULUTUS

KIROPRAKTIIKAN MÄÄRITTELY

”Terveydenhuollon ammatti, joka keskittyy tuki- ja liikuntaelinten mekaanisten häiriöiden diagnosointiin, hoitoon ja ehkäisyyn sekä näiden häiriöiden vaikutuksiin, hermoston toimintaan ja yleiseen terveyteen. Painopiste on manuaalisissa hoidoissa, mukaan lukien selkärangan manipulaatio, sekä muut nivelten ja pehmytkudosten käsittelyt.”
– World Federation of Chiropractic (WFC)

There is a vast difference between treating the effects and fixing the cause
-Dr D.D Palmer

Kiropraktiikan perustaja Dr D.D. Palmer

Katso video kiropraktikon koulutuksesta

KIROPRAKTIKON KOULUTUS

Kiropraktikon koulutus on yliopistokoulutus, joka vastaa Maisterin koulutusohjelmaa, (Master of Chiropractic). Kiropraktikon koulutusta järjestetään ulkomaisissa Yliopistoissa. Olen itse käynyt opintoni Etelä Walesin Yliopistossa (University of South Wales, Welsh Institute of Chiropractic). Koulutettu Kiropraktikko saa käyttää Doctor of Chiropractic (DC) nimikettä. Yliopstokoulutettu Kiropraktikko on Valviran hyväksymä ja suojaama ammattinharjoittaja Suomessa.

I can take person from the street and in 30 minutes I can teach him how to manipulate. That is not what Chiropractic is.
-Dr C.C. Gonstead

MITÄ KIROPRAKTIKKO OPISKELEE

Kiropraktikko on yliopistokoulutettu tuki- ja liikuntaelimistön toiminnan ja toimintahäiriöiden ammattilainen. Kiropraktikkojen koulutus vastaa esikliinisen vaiheen osalta lääkärikoulutuksen vaatimuksia. Pääaineita ovat muun muassa anatomia, fysiologia, patologia, radiologia, neuro-ortopedia ja kiropraktiikka. Päätoimisen opiskelun, tenttien ja hyväksytyn lopputyön lisäksi tutkintoon vaaditaan vuoden mittainen klinikkaharjoittelu. Koulutuksessa keskitytään tuki- ja liikuntaelinvaivojen manuaalisiin hoitoihin, mikä antaa kiropraktikoille vahvan tietotaidon hyviin tuloksiin tuki- ja liikuntaelin ongelmien hoidossa. Koulutetulla kiropraktikolla on valmiudet tehdä erotusdiagnoosi ja selvittää hoidon mahdolliset vasta-aiheet osaaminen ohjata tarvittaessa lisätutkimuksiin tai hoitoihin.

Katso video eri oppiaineista


LUE LISÄÄ

Scroll to Top