Dr Robert Rakowski DC: Health, immunity and COVID-19 haastattelu

Dr Robert Rakowski DC: Health, immunity and COVID-19 haastattelu

”Sinun pitää juoda oikein, syödä oikein, liikkua oikein, nukkua oikein, ajatella oikein, puhua oikein, ulostaa oikein, joka päivä”

Sain kunnian haastatella erittäin paljon arvostamaani kiropraktikkoa,Dr Robert Rakowskia DC, DIBAK, CCN, DABCN. Hänen kokemuksensa ja osaamisensa liittyen terveyden eri osa-alueisiin on huikea. Hän on lähes 30-vuoden ajan hoitanut vakavasti sairaita ihmisiä parantamaan ja palauttamaan terveytensä ja auttanut maailman parhaita urheilijoita kehittämään itseään ja pitämään itsensä huipulla.

Hänellä on sähköinsinöörin koulutus pohjalla, josta hän lähti aikanaan opiskelemaan kiropraktiikkaa halutessaan auttaa ihmisiä. Hän on opiskellut lisäksi akupunktiota, kinesiologiaa ja ravintotiedettä. Hän on sanonut varaavansa joka viikko aikaa 5-10h opiskeluun. Hänellä on myös sairaanhoitajan koulutus ja hän on opiskellut biologiaa. Hän on lisäksi lähes 30 vuoden aikana opettanut yli 10 000 tuntia jatkokoulutusta eri terveydenalojen opiskelijoille.

Erittäin mainittavaa on, että hän on pioneeri funktionaalisen lääketieteen (Functional Medicine) saralla, jossa otetaan ihminen kokonaisuutena huomioon ja käytetään esimerkiksi ravitsemusta hyväksi palauttamaan ihmisen terveys. Hän opetti lähes 10 vuoden ajan yhdessä Dr Jeffrey Blandin kanssa funktionaalista ravitsemusta. Dr Blandia pidetään funktionaalisen lääketietieteen perustajana.

Dr Bland oli aikanaan kaksin kertaisen Nobelin palkinnon saaneen Dr Linus Paulingin tutkimusryhmän johdossa.

Minä kutsun häntä ’Terveyden Supermieheksi’.

Terveydessä voidaan ajatella olevan eri osa-alueita: fyysinen, kemikaalinen, mentaalinen ja henkinen. Dr Rakowski lisää vielä ihmisen olevan sosiaalinen, rahallinen ja tunteellinen. Kun näitä kaikkia osa-alueita osaa katsoa tarvittaessa asiakkaissaan, niin voidaan päästä syiden alkujuurille. Terveys ei ole vahinko, samoin sairaus ei ole vahinko. Hoidetaan syitä, ei oireita.

Haastattelussa puhumme ensin terveydestä ja valintojemme vaikutuksesta siihen, immuniteetistä ja lopuksi COVID-19 pandemiasta ja sen vaikutuksista. Oma vastuu terveydestämme on tärkein. Haastattelu on englannin kielinen. Haastattelu on toteutettu 10.4.2020.

Tarvitsen teitä mukaan levittämään hyvää sanomaa maailmaa. Käykää tykkäämässä Facebook sivuistani, YouTube kanavastani ja Instagram tilistäni. Pyydän teitä jakamaan materiaaleja eteenpäin aina kun koette jonkin tärkeäksi.

Pitäkää itsestänne parasta mahdollista huolta, joka päivä!

Tervetuloa hoitoon! Hoidetaan syitä, ei vain oireita!

Scroll to Top