Kiropraktikko Markus: Perusteita terveydestä, mikrobeista ja immuniteetista. Sopii myös nuorille.

Kiropraktikko Markus: Perusteita terveydestä, mikrobeista ja immuniteetista. Sopii myös nuorille.

”Kosketamme kasvojamme keskimäärin 23 kertaa tunnissa. Näistä 44% on limakalvoalueille”

Me elämme läpi elämämme yhdessä mikrobien, eläinten ja kasvien kanssa. Meissä itsessämme on valtavasti enemmän mikrobien soluja tai DNA rakenteita kuin ns. ihmisen omia soluja. Kaiken on tarkoitettu toimivan yhdessä.

Se mistä ei mediassa puhuta käytännössä ollenkaan, on meidän tärkein immuniteettiimme vaikuttava asia ja se on meidän oma henkilökohtainen terveydentilamme. Tähän me voimme itse vaikuttaa joka päivä ja se työ meidän olisi hyvä tehdä. Kun tämän teemme itsellemme, autamme myös näin muita ja niitä joiden terveydentila on alentunut.

Nuoret ja lapset ovat tässä nykyisessä tilanteessa niitä, jotka joutuvat kärsimään paljon, vaikka heille nykyinen tilanne ei ole käytännössä lainkaan haitallinen. Sitä kuvaa, mitä mediassa tilanteesta luodaan, voi vaikuttaa hyvin haitallisesti lasten ja nuorten ajatuksiin ja tulevaisuuden toimintaan. Tästä olen hyvin huolissani.

Immuniteettia eli vastustuskyä laskevat esimerkiksi sokeri, liikkumattomuus ja valvominen. Tämä on perus fysiologiaa. Nyt on ollut mahdollista, että monien lasten ja nuorten elämäntavat ovat voineet jopa heikentyä, kun syödään helpommin ravintoköyhää ruokaa, ei liikuta ja olla ulkona niin paljon ja unirytmit voivat heitellä enemmän. Nämä ovat niitä aivan peruspilareita, joiden eteen meidän pitäisi tehdä joka päivä parhaamme. Mitä paremmin sen teemme sitä paremmin jaksamme tehdä niitä meille jokaiselle tärkeitä asioita. Tasapaino kaikessa on tärkeää ja nyt on vaara, että me aiheutamme itsellemme viruksen lisäksi ongelmia, koska olemme lisänneet enemmän terveyttämme haittaavia elämäntapoja.

Ei muuta kuin hymyä, ulos metsään ja syökää oikeaa itse tehtyä ruokaa!

Tervetuloa hoitoon! Hoidetaan syitä, ei vain oireita!

Scroll to Top