Lonkankoukistajan ja etureiden venytys, osa 2
”Minulle sanottiin joskus, että kuntoa on helppo hankkia. Aloittaa vain tekemään. Käytän nyt itse samaa liikkuvuuteen. Sitä on helppo hankkia, alkaa vaan tekemään. Helpon ja vaikean ja mukavan ja epämukavan jokainen määrittää itse.”
Variaatiossa 2 otetan enemmän esivenytystä etureiteen. Tuetaan sääri 45 asteen kulmaan, jolloin saamme esivenytyksen etureiden lihakselle. Niillä ihmisillä, kenellä etureisi on jäykempi lonkankoukistajia, tämä liike tehostaa huomattavasti venytysliikkeitä.
Molemmat lihasryhmät, eli lonkankoukistajan ja etureiden lihakset toimivat yhdessä lonkkanivelessä, mutta etureiden lihakset vaikuttavat myös polviniveleen. Etureisi vaikuttaa siis suoraan kahteen niveleen, polvi ja lonkkaniveleen. Siksi säären suhdetta polveen muuttamalla, saadaan vaivutettua tehokkaasti etureiteen ja sitä kautta sillä on vaikutusta myös lonkankoukistajaan ja lonkkaniveleen.
Kireä etureisi voi myös estää lonkankoukistaja lihasryhmän venymistä, joten etureiden liikkuvuuden parantaminen on tärkeää. Jos etureisi kiristää, kippaa se lantiota eteen päin ja aiheuttaa väärän asennon myös lonkankoukistajalle ja muille lihaksille.
Esimerkiksi juoksuliikkeessä, lonkkaojentuu taakse joten lonkankoukistaja ja etureisi venyttyy. Lisäksi polven pitäisi koukistua, ja jos juostaan kovaa, pitäisi kantapään koskettaa lähes pakaraa, etureisi pitäisi siis olla hyvin liikkuva. Jos lonkankoukistaja tai etureisi on kireä, et voi koskaan juosta niin tehokkaasti ja taloudellisesti, kuin olisi mahdollista, jos lihas ja sidekudosrakenteet olisivat elastiset ja toiminnalliset.
Videolla lonkankoukistajan ja etureiden venytys, osa 2