Metabolinen syndrooma, Dr Robert Lustig, osa 1

Metabolinen syndrooma, Dr Robert Lustig, osa 1

”ICD-10-CM (International Classification of Diseases ) koodistossa on 68000 eri tauti diagnoosia. Monissa taudeissa alkusyyt ovat yksinkertaiset. Oireita onkin sitten monia. Metabolinen syndrooma on yksi näistä. Se sisältää monta ICD-koodia eri diagnoosein ja paljon eri lääkkeitä oireisiin. Yksikään ei kuitenkaan hoida oireiden alkuperää, syytä.”

Metabolinen toiminta eli kehon monien eri solujen toiminnallinen kyky ja terveys määrittää kaiken terveyden. Jos solutasolla on ongelmia, ei mikään voi toimia kunnolla. Ollaan menossa kohti terveestä fysiologiasta kohti sairasta fysiologian tilaa (normal physiology to pathophysiology). Näin syntyy erilaisia sairauksia. Solut jotka eivät toimi kunnolla menettävät toimintakykyään ja kehon elinten oma toiminta ja yhteistoiminta muuttuu sairauksia, eli epätasapainoa edistäväksi. Kaikki terveys on kiinni tasapainosta, eli homesotaasista. Jos se järkkyy, eikä ole puskuri kapasitettia korjata tilannetta, tulee epätasapaino eli ilmentyy jokin sairaus.

Dr Robert Lustig on mielestäni monen Nobelin arvoinen lääkäri. Hän on Emeritus professori San Fransiscon yliopisossa Kaliforniassa. Hän on erikoistunut lasten endokriniologiaan (hormooneihin) ja erityisesti vielä neuroendokriniologiaan (hermoston ja hormonien toiminta). Hän on kliinisessä työssään ja tutkimuksissaan keskittynyt lasten liikalihavuuteen ja lasten diabetekseen.

Dr Lustigin kotisivu löytyy täältä.

Hän alkoi työssään ihmetellä miksi lapsilla ja jo hyvin nuorilla alkoi ilmaantua tyypin 2 diabetesta, mikä oli aina ennen vanhempien ihmisten ongelma, jotka olivat syöneet vuosia heidän metabolialleen sopimatonta ruokaa. Samoin alkoi ilmaantua rasvamaksaa lapsilla. Samanlaista kuin alkoholisteilla, jotka ovat juoneet vuosia. Nämä ja monet muut havainnot ohjasivat hänen paneutumaan erityisen syvälle siihen, että mitä tapahtuu syömällämme ruualla kehossa ja mitä ihmettä me nykyään oikein syömme.

Ruokateollisuus valitettavasti tuottaa meille ruokaa tänäpäivänä, joka ei mitenkään tue solujemme terveyttä vaan on erittäin vaarallista meille. Hitaasti sairastuttavaa myrkkyä. Valitettavasti vielä monet tuotteet, joita lapset syövät lähes päivittäin, monet monta kertaa päivässä ovat teollisuuden tuottamaa ”Frakankenstein ruokaa”.

Erityisesti kaikki sokeriin liittyvä ja kaikki ne uyli 40 eri nimeä jota teollisuus on keksinyt piilottaakseen tätä erittäin haitallista teollisesti luotua ainetta ruokaamme. Ei vain,e ttä nämä ovat eriääin haitalliia aineenvaihdunnalle, ne ovat erittäin addiktoivia. Aivomme ja hormoonitointamme alkavat vaatia näitä myrkkyjä ruokaamme.

Pahin niistä on GLUKOOSIFRUKTOOSISIIRAPPI. Sitä on lähes joka ruuassa ja juomassa.

Laitan Dr Lustigin muutamia videoita, jotka mielestäni jokaisen pitäisi katsoa. Videot ovat Englanniksi. Ensimmäinen video on vuodelta 2010. Kuuluisa video, otsikolla ”Sugar the bitter truth” eli sokeri ja kitkerä totuus.

Ps. Näillä asioilla on juuri merkitys siihen, että miten immuunijärjestelmäsi toimii…vink vink…

Tervetuloa hoitoon! Hoidetaan syitä, ei vain oireita!

 

Scroll to Top