Paras harjoitus rintarangan ojennukseen?

Paras harjoitus rintarangan ojennukseen?

”Mentorini, kiropraktikko Dr Faye sanoi: jos kiropraktikot eivät tekisi muuta kuin hoitaisivat rintarankaa liikkuvammaksi, niin auttaisimme ja ennalta ehkäisisimme valtavia määriä niskahartia- ja alaselkäkipua maailmassa.”

Tämä on ehdottomasti juuri näin ja voin allekirjoittaa tämän minun viiden vuoden kiropraktikon kokemuksellani. Erityisesti jäykkä rintaranka aiheuttaa biomekaanisesti ongelmia niskassa ja alaselässä joihin kohdistuu väärää liikettä ja liian paljon.

Tämä väärä biomekaaninen liike johtaa väärään kuormitukseen nikamissa, välilevyissä, ligamenteissa ja lihaksissa. Seurauksena on väärät asennot ja ja väärä lihasten aktivointi ja väärä kuorimitus. Tuloksena ei luonnolinen ryhti ja  jatkuvia kiristyksiä lihaksissa ja kulumaa välilevyissä.

Näin meille syntyy kipuja joita sitten ”hoidetaan” esimerkiksi tulehduskipoulääkkeillä. Suomessa 10% ihmisistä syö päivittäin tulehduskipilääkkeitä ja niiden käyttö on kolminkertaistunut 70- luvulta. (Ylen artikkeli 2013)

Mitä voisi itse tehdä? Paljonkin. Pidähän itsesi liikkuvana. Alla videolla yksi hyvä harjoitus juuri kohdistumaan rintarangan ojennussuunnan liikkuvuuden parantamisesksi.

Rintarangan ojennus tuettuna

Ojennussuunta on kaikkein ongelmalllisin. Kun se jäykistyy, niin kaikki kehomme liikkeet ja staattiset asennot kuormittavat väärin selkärankamme nikamia, muita niveliä ja lihaksistoa.

Tuettu liike on erittäin tehokas rintarangalle siksi, että siinä käytetään olkavarsia vipuvartena. Kun olkavarret koukistuvat ylös korvien tasolle ja siitä taakse niin se ”pakottaa” erityisesti ylärantarankaa ojentumaan. Kun tähän yhdistetään aktiivinen alasvienti ja yläasennossa aktiivinen pyöristys hengityksellä, on resepti tehokas. Jos on ongelmia olkapäiden kanssa, niin se tietysti rajoittaa liikkeen tekemistä. Toisaalta ehkäiset myös olkapää ongelmia, jos pidät rintarangan liikkuvana.

Tee liikeharjoittelua parantaaksesi rintarangan liikkuvuutta monipullisesti ja säännöllisesti. Ilmaiseksi kukaan meistä ei saa liikkuvaa ja tervettä kehoa vaan sen eteen on tehtävä töitä ja erilaisia valintoja elämämme aikana. Jokainen harjoite tai työasennon vaihtaminen on eteen päin ja auttaa pitämään selkärankasi liikkuvana ja ennalta ehkäisee tehokkaasti kipuja ja jäykistymistä.

Jos sinulla on ongelmia tai haluat parantaa kehosi toiminnallisuutta, tervetuloa kiropraktikon hoitoon!

Hoidetaan syitä, ei vain oireita!

Scroll to Top