Rintarankaan hallintaa ja liikettä: Floor Angel, lattia-enkeli

Rintarankaan hallintaa ja liikettä: Floor Angel, lattia-enkeli

”Tämähän on helppo! Ihan sama kuin talvella hankeen tehty lumienkeli. Kyllä, mutta jätetään jalat koukkuun ja paikalleen!”

Olen yrittänyt vastaanotollani käyneille korostaa rintarangan liikkuvuuden tärkeyttä. Jos liikkuvuutta ei ole, joutuu niska ja alaselkä usein liiallisen kuormituksen alla ja väärään asentoon. Eli siitä sitten luodaan väärä perusta, josta seuraa ensin lihaskireyksiä, sitten nikamatason fasettinivelien  ärsytystä ja myöhemmin välilevyjen kuluman aiheuttamaa kipua ja joillakin jopa pullistumia.

Voidaanko rintarangan liikkuvuudelle tehdä jotain? Voidaan onneksi ja pitää tehdä. Marssijärjestys on usein hyvä olla seuraava: palauta normaali liikkuvuus ja vasta sitten haetaan tarvittaessa lihaskuntoa. Jos liian jumisia kudoksia vain jumppaa yksipuolisesti ilman, että liikkuvuus lisääntyy, voidaan pahimmassa tapauksessa aiheuttaa lisää ongelmia ja tukea vääriä liikemalleja. 

Sitten harmitta, kun omasta mielestään on jumpannut paljon.

Lattia-enkeli, eli floor angel, on helpompi liikeversio seinäenkelistä. Suosittelen tekemään molempia, koska keho on erilaisessa asennossa. Lattiaenkelistä on hyvä aloittaa. Tärkeää on tehdä liike hallitusti ja rauhallisesti. Vauhti ei auta yhtään vaan haittaa liikkeen oikeaa kohdistusta. Keskittyminen, kehon liikkeen aistiminen ja  hengittäminen ovat olennaisessa asemassa. Keskittyminen ja kehon liikkeen tuntemisen oppiminen on tärkeää erityisesti liikkuvuss harjoituksissa.

Jos tarvitset apua rintarangan liikkuvuuden kanssa, tule kiropraktikon hoitoon ja autetaan kehoa liikkumaan paremmin. Alla video lattia-enkelistä.

Tervetuloa hoitoon! Hoidetaan syitä, ei oireita!

Scroll to Top