Selkärangan hallintaa ja liikkuvuutta

Selkärangan hallintaa ja liikkuvuutta

”Jos pidämme lantion ja hartiat paikallaan on todennäköisempää, että selkärangalle tekemämme liike menee oikeaan kohteeseen paremmin”

Kaikki kehomme liike syntyy aivojen antaman viestin kautta lihaksille hermojen välityksellä. Kaikki kehomme lihakset antavat viestiä takaisin aivoille, joka analysoi tiedon ja lähettää uuden viestin takaisin lihaksille jotka aiheuttavat tarvittavan reaktion. Tämän edestakaisen viestiketjun määrä on valtava ja koko ajan jatkuva.

Jos viestiketju ei toimi kunnolla, ei aivot voi analysoida oikein tarvittavaa tietoa jolloin jatkoviesti lihaksille on vajaa tai väärä. Kehomme on suunniteltu toimivan niin, että viestit kulkevat, jolloin pystymme oikeaan aikaan käyttämään oikeita lihaksia ja aiheuttamaan haluttua liikettä mahdollisimman oikein ja taloudellisesti.

Selkärangassa on 24 nikamaa eli niveltä. Näihin nikamiin kiinnittyy kaikki selän lihakset. Lihakset voidaan jakaa kolmee eri kerrokseen syvään, keskimmäiseen ja pinnalliseen. Pystymme aistimaan ja näkemään vain pinnallisen kerroksen, joka koostuu pääsääntöisesti isoista voimaa tuottavista lihaksista.

Tämä pinnallinen kerros lihaksia antaa meille usein tunteen kireydestä ja kivusta jos jokin on vialla selässä. Pinnallisen lihaksen kireys ja kipu johtuu usein syvemmällä olevasta ongelmasta pienissä lihaksissa tai välilevyistä.

Jos syvemmällä on ongelmia on kehon pinnallisten isojen lihasten tehtävä suojella niitä, jolloin ne jännittyvät. Syvemmillä lihaksilla ja muilla kudoksilla on keskusteluyhteys pnnallisten kerrosten kanssa ja voivat vaikuttaa toisiinsa.

Syvemmällä kuitenkin tapahtuu se tärkeä viestien vaihto lihasten, nivelten ja aivojen välillä.

Video: Selkärangan ojennus- koukistus lattialla

Video: Selkärangan kolmeliikesuuntaa lattialla

Jos nikamat ovat alkaneet jäykistyä ja eivät liiku kunnolla, eivät aivot saa kunnolla viestiä. Tämä aiheuttaa väärän lihasten aktivoinnin kaikkiin kerroksiin ja luo pohjan akuuteille- ja kroonisille kivuille ja toimintahäiriöille.

Tämän vuoksi on erittäin tärkeää huolehtia siitä, että selkärankamme on liikkuva koko matkaltaan. Vain siten voi aivomme ohjailla kehoamme liikkumaan oikein, oikeassa asennossa. Tämä keskusteluyhteys tulee vain toimivasta pienten ja syvällä olevien lihasten toiminnasta nikamien kanssa.

Jos selkärankasi on päässyt jäykistymään ja yrität aloittaa vain harjoittelua, niin se ei välttämättä pelkästään auta. Kiropraktisen tutkimuksen ja  selkärankasi oikeanlaisten nikamien käsittelyn avulla on autettu palauttamaan nikamien normaalia toimintaa.

Kun jumiutuneet nikamat liikkuvat paremmin kiropraktisen hoidon avulla, menee harjoittelu oikeille lihaksille ja nivelille. Näin harjoittelemme oikein, lihaksistomme ja nivelemme keskustelevat oikein aivojen kanssa ja voimme paremmin ja kipuvapaammin.

Pidä selkärangastasi huolta. Se on tärkeämpää kuin luuletkaan!

Tervetuloa hoitoon! Hoidetaan syitä ei vain oireita!

Scroll to Top