Selkärangan nikamien toiminnan tutkiminen

Selkärangan nikamien toiminnan tutkiminen

”Jos jokin asia ei toimi kunnolla, eikö se aiheuta usein ongelmia? Kyllä, oli sitten kyseessä auton moottori tai ihmisen selkärangan nikamat!”

Huomaamme konkreettisesti, jos esimerkiksi olkanivel, polvinivel tai vaikka peukalo eivät toimi normaalisti. Niille olisi hyvä tehdä jotain, jotta niiden normaali liikerata palautuisi. Meidän saattaa olla helpompi ymmärtää, jos jokin tavara ei toimi, niin se korjataan tai ostetaan uusi tilalle.

Selkärangassa on 24 nikamaa eli niveltä, joiden kuuluisi liikkua tietyllä tavalla, jotta kehomme voisi toimia kuten se on suunniteltu. Jumiutuneiden nikamien ja nivelten tilalle ei voi ostaa kaupasta uusia, joten meidän on itse tehtävä niille jotain.

Selkäranka on liian vähän huomiota saava ’elin’ kehossamme, vaikka sen rooli on valtava. Jostain syystä olemme lähes kokonaan kadottaneet yhteyden tähän katseeltamme piilossa olevaan rakenteeseen. Selkäranka suojelee koko hermostoamme, tarjoaa hurjalle määrälle lihaksia kiinnitysalustan ja  mahdollistaa näin hyvinkin monipuolisen kehomme liikkumisen.

Selkärankamme saa osakseen usein huonoa kohtelua. Se kestää rasitusta, vääntöä ja kääntöä valtavasti, mutta ei ihan loputtomiin ja meidän pitäisi pitää siitä parempaa huolta!

Voimme ehkä ajatella, koska selkämme lihaksia särkee ja kiristää, että meidän pitäisi venytellä, liikkua tai saada hierontaa niille. Tämä onkin totta, mutta moni ongelma johtuu selän nikamien eli nivelten toimintahäiriöstä. Ne  aiheuttavat ongelmia lihaksistossa, jonka aistimme mahdollisena kipuna, kireytytenä ja särkynä.

Hoidetaan selkärangan nikamat liikkuviksi, jotta lihaksiston vääränlainen kuormitus vähenee ja keho voi toimia normaalisti.

Selkärangan nikamien toiminnan tutkiminen on kiropraktikon erityisosaamista. Vain hyvällä tutkimisella voidaan löytää oikeat ongelmakohdat ja vasta sitten niitä voidaan hoitaa. Monessa ammatissa on olennaista löytää asiat jotka ovat viallisia tai eivät toimi normaalisti, silloin niitä voidaan korjata tai muuttaa.

Sähkömiehen on melko olennaista löytää oikea johto, joka ei toimi, vai mitä luulet?

Kun toimintahäiriöiset nikamat eli nivelet ovat kartoitettu, osaa kiropraktikko hoitaa sekä palauttaa niiden toimintaa paremmaksi, esimerkiksi manipulaation avulla. Manipulaatio on koulutetun kiropraktikon tekemänä hyvin turvallista ja erittäin tehokas tapa palauttaa nivelten normaalia toimintaa. Näin poistetaan kehon ongelmia ja kipuja.

Vasta kun liike nivelten tasolla toimii normaalisti, auttaa liikeharjoittelu ja esimerkiksi hieronta paljon tehokkaammin. Näin halutut vaikutukset pysyvät kauemmin ja kehomme voi paremmin, kun meillä on kipuja, kireyksiä ja särkyjä vähemmän.

Selkärangan nikamien normaali liike on siis erittäin olennainen osa normaalisti liikkuvaa ja kivutonta kehoa!

Liikuta selkärankasi nikamia eli niveliä joka päivä, siis joka päivä! Näin autat kehoasi voimaan hyvin.  Jos sinulla on ongelmia tai haluat parantaa hyvinvointiasi, tule vastaanotolle. Selvitetään syyt ja aletaan yhdessä hommiin!

Tervetuloa hoitoon! Hoidetaan syitä, ei vain oireita!

Scroll to Top