Terveyden perustuslaki. Mikäs ihmeen laki se sellainen on?

Terveyden perustuslaki. Mikäs ihmeen laki se sellainen on?

”Ihminen koostuu noin 10 triljoonasta aitotumallisesta ihmisensolusta, noin 90 triljoonasta esitumallisesta mikrobisolusta ja kehomme toiminta noudattaa biologisia lainalaisuuksia…ei Coca-Cola yhtiön, lääketehtaiden tai 5G- verkon lakeja”

Strong Human Constitution, eli ihmisen vahva perustuslaki. Olen kääntänyt sen termiksi: Terveyden perustuslaki. Tämä käytännössä tarkoittaa sanontaa:

Strong body and strong mind eli vahva mieli ja vahva keho.

Siitä on terveydessä, hyvästä immuniteetista ja elämästä ’selviytymisessä’ kysymys. Vahva terveyden perustuslaki koostuu perintötekijöistämmme ja ympäristötekijöistä (environmental) ja miten käytämme niitä. Perintötekijöihin emme voi suoraan vaikuttaa, mutta elämämme ympäristötekijoihin eli siihen miten geenimme ilmaisevat itseään ja miten tuemme solujemme toimintaa ja terveyttä, siihen voimme vaikuttaa.

Ympäristötekijöitä ovat esimerkiksi:

  • Liikkumisen laatu ja määrä
  • Nukkuminen laatu ja määrä
  • Ravinnon ja juoman laatu ja määrä
  • Ulko- ja sisäilman laatu ja määrä
  • Tunne-elämän laatu ja määrä
  • Sosiaalisten suhteiden laatu ja määrä

Suurin harha meillä on että, meidät on jo lapsesta asti ’tuomittu’ tietyinlaisin geenein ja me emme voi oikeastaaan terveydellemme itse mitään. Sairaudet ja muut pahat asiat vain tapahtuvat epäreilusti meille. Geenimme ovat vain niin huonot ja ilkeät, että ne vain odottavat sitä, että ne voivat sairastuttaa meidät 50-vuotiaana diabeetekseen.

”Me ihmiset olemme mestareita selittämään ja ulkoistamaan ongelmamme. Auttaa kummasti kun otamme itse vastuun itsestämme.”

Kaikki kehomme triljoonat solut voivat hyvin ja pitävät meidät terveenä parhaansa mukaan jos autamme heitä. Se on oikea Win-Win tilanne.

Tätä varten meidän täytyy syödä, juoda, nukkua, liikkua, puhua, ajatella, ulostaa tietyllä tavalla. Joka päivä. Ei vain kerran viikossa nukuttu hyvä yö uni, hyvä treeni tai ateria riitä.

Suurin osa elämämme vuosista (keskimäärin 79) tunneista, (650 000) ja päivistä (28 000) täällä maan päällä, meidän tarvitsee elää biologisten sääntöjen mukaan. Muuten voi käydä hullusti turhan aikaisin tai matkasta tulee raskas ja kivulias.

Siihen on syynsä miksi banaanipuu ei kasva Suomessa tai miksi poroja ei elä savannilla Afrikassa. Samoin on syynsä miksi ihmisen on hyvä esimerkiksi nukkua, juoda ja liikkua tietyn verran. Se syy on koodattu kaikkien solujemme biologisiin tarpeisiin. Siihen miten solumme toimivat ja ilmaisevat itseään.

Vain terveet solut voivat auttaa pitämään kokonaisuuden eli ihmisen kehon ja elimet terveenä.

Ihminen on biologinen olento joka pystyy sopeutumaan erilaisiin ympäristöihin huikeasti, mutta vain jos sen solujen perustarpeet ja homeostaasi pysyvät yllä. Tähän me voimme vaikuttaa.

Rakenna itsellesi vahva Terveyden perustuslaki!

Tervetuloa hoitoon! Hoidetaan syitä, ei oireita!

Scroll to Top