Kolme tärkeää liikettä, osa 3: Selkärangan liike

Kolme tärkeää liikettä, osa 3: Selkärangan liike

Katso osa 1, syväkyykky

Katso osa 2, riipunta

”Kun käyt päivittäin syväkyykyssä, teet riipuntaa ja liikutat selkärankaasi, ei voi naamakaan mennä mutruun, niin hyvä olo on!”

Kaikkein ehkä tehokkain ja yksinkertaisin tapa saada kontrolloitua liikettä selkärangalle on konttausasennossa tehtävä selän pyöristys ja notkistus. Sen tehokkuutta on ihan tutkittu ja se toimii. Ainoa haitta siinä voi olla, että siinä ”joutuu” vaivautumaan menemään lattialle ja sitten alkaa tekemään. Ei se muuta vaadi.

Se määrä mitä ihmiset valittavat niska hartiaseudun ongelmista on valtava. Saatamme lähes päivittäin tuskastella oloa. Emme kuitenkaan läheskään päivittäin hoida kehoamme tai liikuta selkärankaamme. Miten lihakset, ranka ja aineenvaihdunta voi voida hyvin jos emme hoida sitä? Se on hyvä kysymys se!

Jo pelkästään selkärangan pyöristys- ja ojennusliikkeen mukaan ottaminen ja oikeasti säännölliseen tekeminen, auttaisi niin monia niska-, hartia-ja selkävaivoja. Ne kuuluisat lapaluut saavat siinä liikettä. Muistetaan aina, että ne on lihakset, jotka niitä lapaluita liikuttavat, ne saavat liikettä ja pääsevät töihin.

Lihaskudos pitää työskentelystä, mutta se ei tykkää jos se joutuu olemaan liian pitkään venytyksessä, passiivisesti tai jännittyneessä tilassa. Samoin selkärangan 24 nikamaa, eli niveltä. Sitten sillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ilmoittaa, että minun ei ole hyvä olla. Tämän me aistimme erilaisina kipuviesteinä hermostomme kautta.

No onko lääke sitten Mobilat, kuten mainostetaan? Ihminen saa valita. Se vaihtoehto vapailla ihmisillä on. Lääkitseekö hermoston kipuviestiä pienemmäksi. Vai antaako apuja lihaksiston aineenvaihdunnalle liikkellä ja näin lihaskudokset pääsevät taas normaaliin aineenvaihdunnalliseen tilaan, supistumaan ja jännittymään ja välillä lepäämään. Sitten sen ei tarvitse antaa kipuviestiä aivoillemme.

Tarjoile kehollesi kolmea liikettä säännölliseen. Näin varmistat, että kehollasi on ainakin valmiudet toimia kivuttomammin ylävartalon, alavartalon ja selkärangan osalta. Hyvän rakentaminen vaatii usein aikaa ja ylläpitoa, rikkominen on helpompaa. Sen valinnan joudumme tekemään.

  1. Syväkyykky
  2. Riipunta
  3. Selkärangan liikuttaminen

Videolla selkärangan pyöristys konttausasennossa.

Tervetuloa hoitoon! Hoidetaan syitä, ei oireita!

Scroll to Top